maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vihdoin liesituuletin


Nyt meillä on liesituuletin. Yli vuosi ehdittiin asua talossa ennen kuin se löysi paikkansa. Alkuun meidän oli vaikea löytää sopivan näköistä ja hintaista. Siinä vaiheessa, kun kettiön katto oli jo asennettu, löysin uudenlaisen katon sisään upotettavan liesituulettimen. Se olisi ollut mieluisa, mutta enää sitä ei kattoon saanut asennettua.


Pitkien nettisurffailujen jälkeen löysimme sopivan oloisen ja näköisen liesituulettimen. Tilasimme sen suoraan Saksasta. Jos liesituulettimen olisi ostanut Suomesta, niin siitä olisi saanut pulittaa tuplahinnan.


Talon rakennusvaiheessa pyrittiin välttäämään kaikkia ylimääräisiä aukkoja talon rungossa, jotta energiatehokkuus pysyy mahdollisimman hyvänä. Sen takia liesituuletinkin toimii aktiivihiilisuodattimella eikä sitä varten ei ole tarvinnut tehdä hormia talon rungon läpi.


-Elise

2 kommenttia:

  1. Hei mistä löysitte tuon liesituulettimen?

    VastaaPoista
  2. Liesituulettimen merkki on Best ja malli Moon. Me tilasimme sen Saksasta, mutta en kyllä suoralta kädeltä muista tarkemmin, mistä firmasta. Googlella se jotenkin löytyi... Täytyy vielä etsiä. Suomesta niitä sai silloin ainakin Koti.in SHOP:sta (www.koti-in.fi).

    -Jukka

    VastaaPoista