sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Elämää pienessä puutarhassa


Kevään ja kesän tullen on talonväki siirtynyt askaroimaan pihalle. Minä olen istuttanut kasveja oikein urakalla, isäntä on tehnyt pieniä viimeistelytöitä taloon ja autotalliin.


Olemme saaneet nauttia kauniista tulppaaniloistosta koko kevään. Viime syksynä istutin kukkapenkkeihin noin 150 sipulia.  Edelleen pihalla kukkii kerrottuja tulppaaneja. Tulppaanien lisäksi pihaltä löytyy kurjenpolven, mansikan, sammalleimun, lemmikin, ukonlaukan ja syreenin kukkia. Niin ja muutama  voikukkakin pilkistää välillä nurmikosta ennen kuin emäntä ehtii nyhtää ne pois.


Viime kesänä istutetusta kasveita kaikki säilyivät hengissä. Pitkään luulin, että loppukesästä istuttamani kärhö kuoli. Vihdoin sekin puskee maanpinnalle vihreää.


Nyt olen istuttanut pihamaalle perennoja, köynnöksiä, yrttejä sekä luumupuun ja kylvänyt kesäkukkia. Ruukkuihin ovat löytyneet tiensä runkoruusu ja tertturuusu. Osan kasveista olen ostanut taimitarhalta, mutta kiitos sukulaisten, paljon olemme myös taimia saaneet. Nyt puutarhassa seurataan köynnösruusun nuppujen turpoamista, silkkiunikkojen ja ruiskaunokkien kasvua ja viinimarjojen kypsymistä.


Kyllä käsien upottaminen multaan käy terapiasta. Talorakentamisessa tottui tekemään niitä ”lopullisia” päätöksiä koko ajan. Puutarhan hoidossa on mahtavaa, kun tietää, että yhtenään voi tehdä muutoksia, jos vain siltä tuntuu. :)


- Elise

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti